Khamis, Mac 04, 2010

MLM

Sape penah join ape2 MLM dalam Malaysia ni? Sy salah sorang dari mangsa MLM (mangsa ke) ntah tak tau nak discribe. Citenye camni, dalam tahun 2007 kot kan tahun gawat tu konon2 nk bantu tambah pendapatan kuarga la konon2 tapi tau tak ape jadi? Mesti tak tau kan? Mesti korang ingat sy telah berjaya memakai Mercedes C200 kan? Korang salah. Kesimpulannya MLM ke mana duit sy yg rabak buat bayar loan bank bulan2. Ini bukan menambah rezeki kuarga mengurang dan merabakkan kocek sy ade la..adoi pedih, sedih sume ade. Tanggung la hutang tu sampai tua. Jadi nasihat sy pada pembaca sume kalau anda seperti sy yg malu2 nk jumpe orang, tak pandai berkata-kata (dalam blog banyak cakap) takde face to face takpe tak payah lah nak join MLM nyusah kan diri sendiri dan kuarga sajork.

Kadang2 sy rasa menyesal jugak mengambil keputusan yg drastik tanpa berfikir panjang dengan join MLM, tapi sume tu bagi sy ade hikmahnya kan? Kalau tk cuba kite takkan tahu sejauh mane keupayaan diri kite sendiri tul tak?

Korang kalau rasa simpati dan ada keperluan ape salahnye beli penapis Air Bio Aura dengan saya. Sy bagi special price to u all. (ni bukan paksaan) ini cobaan.

1 ulasan:

  1. akak pun ada org ajak buat bio Aura nie dng loan (dia dh pakai wish)tp pikir punya pikir takut nk join sbb modal bnyk dn kena rajin kuar jumpa org n bnyk mulut.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda. tq